Zázračná probiotika

Když střevo nefunguje dobře...vzniká řada problémů...především:

 

1/ dlouhý čas průchodu stolice-působení velkého množství toxinů ze střeva (těžké kovy, pesticidy, herbicidy,zplodiny bakterií a plísní,kyselé produkty a další) a to nejen na stěnu střeva- sliznici,ale také se velká část vstřebává a negativně působí-poškozuje řadu orgánů v celém těle.

 

2/ velmi špatné vstřebávání živin

 

Co je nutné udělat,aby celé střevo zůstalo ! čisté", dobře plnilo svoje funkce a zůstalo tím pádem zdravé ???....

 

1/ vyčištění od nečistot - hydrocolon terapie

2/ vytvoření podmínek v tenkém i tlustém střevě : tedy osídlení " hodnou" mikroflórou, tedy bakteriemi, které ve střevě mají stále žít a které se starají o to, že různé škodlivé bakterie, viry, plísně i paraziti jsou okamžitě ničeni....hovoříme o celé armádě hodných bakterií, každý druh/kmen má svou roli, která je nezastupitelná.

 

Uvedu několik příkladů:

 

-Lactobacillus acidophillus: žije v tenkém střevě, produkuje antimikrobiální látky, které ničí patogenní-škodlivé bakterie.Zlepšuje střevní peristaltiku. Má schopnost imunomodulace, produkuje přirozené antibakteriální látky k potlačení patogenů a tím se podílí na eliminování nežádoucích toxických metabolitů zapříčiňujících karcinogenní onemocnění střev. Produkuje kyselinu mléčnou, která snižuje pH střev a vytváří prostředí nevhodné pro nežádoucí bakterie a kvasinky a současně toto prostředí umožňuje lepší konverzi živin (např. vstřebávání vápníku). Produkce těchto látek nám umožňuje rychle zničit bakterie jako například Listerie,camphylobacter,stafylokoky další/. Kromě toho se podílí na redukci růstu nádorů.

 

-Lactobacillus salivarius: rovněž žije v tenkém střevě- pomáhá trávit jídlo, pomáhá při opravě sliznice střeva, produkuje řadu enzymů a živin, adheruje/přilne ke stěně střeva a vytváří určitou živou vrstu, která chrání sliznici před poškozováním

 

- lactobacillus ramnosus: velmi silně podporuje imunitní systém(ve střevě je kolem 80% imunitního systému), zvyšuje smrtící aktivitu buněk sleziny-psůobí tím protinádorově, až 3 x zvyšuje zneškodnění cizího materiálu a zvyšuje také až 8 x tvorbu protilátek B lymfocyty...tedy jednozančě se podílí na výrazném posílení imunitního systému v boji, mikroby, tak i v boji proti rakovině

 

-Bifidobakteria: žijí v tlustém střevě, požírají starou stolici, ostraňují řadu látek, které jsou kancerogenní,produkjí B vitamíny

 

-  Tyto bakterie jsou obaženy v tzv probiotikách.Není ale probiotikum jako probiotikum,velké rozdíly jsou jak v počtu bakterií v 1 dávce, tak se liší i přítomnosti výživy pro tyto bakterie, což jsou například insulin a oligosacharidy.

 

Probiotika jsou základem zdravého střeva a pokud budete vybírat z mnoha, pozorně se dívejte na etiketu, co je důležité:

- počet bakterií by měl být 10-20 miliard denně

- výživa musí být uvedena na etiketě, pokud tam není, nekupujte

- složení z jednotlivých druhů-viz výše, to je základ, probiotikum by mělo obsahovat alespoň 3 ze 4 výše uvedených bakterií

 

Proč probiotika? Není to umělé dodávání bakterií do střeva ?Není to proti přírodě ? NENÍ !

Množství antibiotik a to nejen užívaných z indikace nějaké infekce, ale také antibiotik obsažených v mase některých zvířat,pesticidy, herbicidy,ale také látky jako nesteroidní antirevmatika-patří k nejběžnějším lékům proti bolesti/ ibuprofen, diclofenac a další/ ,ale také bublinková voda...to vše ničí probioktické bakterie, .....nic z toho před 100 léty nebylo....ale byly domácí  sýry, mléko,kefír, to byl zdroj těchto bakterií.

TEDY podtrženo sečteno, probiotika jsou nutností, je to návrat k přírodě, až budete vybírat, dívejte se na etiketu nebo si nechte poradit....ale od někoho, kdo tomu rozumí !!!.. pak po několika týdnech poznáte , že ve vašem zažívacím traktu udělají zázračnou změnu.

 

MUDr.Radan Gocal / 15.3.2011